Webáruház dokumentumok elkészítése

Adatkezelési nyilatkozat webáruházhoz

Minek adatkezelési nyilatkozat?

Kell legyen a bérelhető webáruházban egy olyan dokumentum, adatkezelési nyilatkozat arról, hogyan is kezeljük a vásárlók adatait. Hol tároljuk, mit teszünk vele, ki férhet hozzá, stb. Az itt feltüntetett adatkezelési eljárásoknak összhangban kell lenni az Európai Unióban hatályos GDPR adatkezelési szabályzattal. Sőt nem csak, hogy összhangban kell lennie, hanem egyenesen ezen szabályozás alapján kell kezelni az adatokat.

Mely webáruházakba kell csak adatkezelési nyilatkozat?

Egy ilyen dokumentum, azaz GDPR adatkezelési szabályozás, kivétel nélkül minden olyan weboldalra, webáruházra vonatkozik, ahol személyes adatot kérünk be, függetlenül attól, hogy magánszemély, vagy vállalkozás forma üzemelteti a webáruházat.

 

adatkezelés

 

Miért nem másolhatjuk le más adatkezelési nyilatkozatát a webáruházunkba?

Az egyes adatkezelési nyilatkozatok eltérnek egymástól. Különböző cégeknél másként történhet az adatkezelés. Például; más adatot kérnek be, más is hozzáférhet (pl.: kiszállító cégek). Nincs egy egységes nyilatkozat, ami mindenkire érvényes lehet, ezért minden adatkezelőnek más és más a nyilatkozata, ezért nem lehet csak úgy lemásolni másik webáruház adatkezelési nyilatkozatát.

 

Általános Szerződési Feltételek

Miért kell az Általános Szerződési Feltétel? (ÁSZF)

A webáruházban történt vásárlást egy szerződés keretei között kell értelmezni. Ezt a szerződést tartalmazó dokumentumot a webáruház üzemeltetője létrehozza a szabályozó kereteken belül a saját üzleti érdekeit figyelembe véve. A vásárló pedig ráutaló magatartással - pl.: egy kötelezően bepipálós lehetőséggel - elfogadja még a vásárlás előtt. Ez a tájékoztatás is kötelező.
.

Mit tartalmazzon az ÁSZF?

Summázva: az üzemeltető, eladó adatain és elérhetőségén kívül, ebben a dokumentumban a vásárló, részletes tájékoztatást és iránymutatatást kap a vásárlásról, garanciáról, jogairól, kötelmeiről jogi köntösbe öltöztetve.

 

aszf

 

Ezeknek a dokumentumoknak elérhetőnek és a vásárló által tárolhatónak kell lennie, azaz pdf formátumban lehessen letölteni.

Amíg a webáruház nyitáson gondolkodik, addig naponta veszíti el a napi bevételét!

Kapcsolat

2008 WEBHASZON VÁLLALKOZÁS ©